lördag 27 februari 2010

Nyheter från Prag!

Våren är officiellt här! Tivolit mitt emot klubbhuset har öppnat, restaurangen här har börjat med uteservering, folk går med shorts och T- shirts och snön är borta! Den här dagen har varit underbar, i alla fall nästan. Efter lunch idag satte vi oss alla ner och njöt av solens värme i bara T- shirt. Det enda som störde var vinden, det har blåst kyligt hela dagen.

Vilodagen blev en heldag ute. Först åkte jag, Isak och Erik in till staden där vi först letade efter en schysst lunch och sen gick vidare till ett mysigt café. Medan vi gick runt såg vi en del intressanta saker bland annat en man som uppträdde i vinglas spelning. Jag köpte mig en halsduk som man trär över huvudet också. När det roliga tog slut tog vi T- banan ut till Tesco, en stor matvaruaffär vi brukar åka till här, för att handla mat och dubbel spisplatta. Vi tog bussen tillbaka till stationen närmast banan. Förutom att det tog lång tid och att vi inte riktigt visste vart vi skulle när vi klev av T- banan så gick det ganska smidigt.

De senaste två dagarna har paddlingen gått lite sämre. Eller egentligen inte. Jag har nog mest haft otur. Det började igår då vi skulle köra valsträning. Vi valde den som jag tycker är mest otäck och som jag sist jag var här lyckades undvika helt. Vi startade en bit ovanför, sen upp till vänster precis ovanför valsen och avslutade fram just i valsen. Mitt första åk slutade med en simtur. Jag hade ingen fart med mig ut ur uppströmmaren och tvekade lite. Jag kom nog också lite i sidledes ner och såklart fastnade jag. Jag lyckades hålla mig uppe ett tag och var påväg att komma loss, då välte jag runt. Jag försökte komma upp på eskimåsväng men jag hade inte hamnat helt upp-och-ned. Jag stötte med paddeln i botten och var nästan uppe. Problemet var att jag hade hamnat mot ena väggen/kanten så jag gick runt igen. Innan jag hann upp igen kände jag betong mot min kropp. Kapellet fastnade någonstans och lossnade så jag liksom ramlade ur kanoten. Då land redan var nära kunde jag snabbt ta mig ur vattnet. Kanoten var ok, paddeln hade jag fortfarande i handen och jag klarade mig med lite skrapsår på knät och ett blåmärke på ena höften. Det var bara att hoppa i igen och fortsätta passet. Det slutade mycket bättre.

Idag la vi en längre bana ca 11 portar som också involverade den där valsen lite grann. Det var en framport ovanför till vänster, samma som vi körde upp igår, och så upp till höger om valsen och sen fram just bakom. Så tanken var att man skulle ta valsen över från vänster till höger. Mitt första åk tvekade jag lite, mitt fokus var inte helt 100% och kroppen kändes seg, så jag körde rakt ner till upp höger istället för först vänster. Andra åket hade jag bestämt mig för att köra banan som den var lagd. Jag satsade och råkade svänga upp i bakvattnet där vid fram vänster (porten låg i bakvattnet/kanten). Just där sög vattnet väldigt mycket in mot däcken som gjorde hindret och jag fastnade där mot däcken och ena betongväggen. Jag försökte peta med paddeln för att skjuta mig ifrån men då fastnade den också mellan däcken! Med tanke på den stora valsen nedanför ville jag helst inte släppa paddeln och göra handeskil så jag satt där till Patrik kom och hjälpte mig loss. Typiskt nog lossnade mitt kapell där också. Återigen var jag nära kanten och kunde ta mig upp. Min utrustning klarade sig bra igen. Att min paddel har hållit så länge är ett under.

Jag mår jätte bra annars och är sugen på att paddla vidare. Tyvärr fick jag ganska ont i vänster axel när jag låg där i ett extremt läge. Får se hur det känns imorgon. Och oroa er inte, oturen ska vända.


- 'Cause the times they are a changin