måndag 3 november 2008

Hemma igen i Nyköping

Träningslägret i Dala-floda avslutades med utvärdering, tränig och banrivning igår. Jag kan sammanfatta lägret i två ord: mycket givande. Det är efter en sån här vecka som vikten av att byta träningsmiljöer märks. Det är dock inte bara olika vatten som spelar roll, tränare är oerhört viktiga och just att bli tränad av olika personer för att få olika sorters tänkande är väldigt nyttigt. Det bästa med läger är att det finns inget annat runtomkring att tänka på, det är sova, äta, träna, äta osv. i och för sig har jag haft med mig mycket skolarbete så lite annat har det blivit också.

I fredags åkte KG tränaren Marcus Göthberg hem efter att han hade varit där uppe i över en och en halv vecka, då tog landslagskaptenen Patrik Svensson, som varit med sedan måndagen, över träningen med mig, det var roligt och tacksamt tycker jag. I torsdags åkte även Emma hem, en ny forspaddlar tjej på kanot gymnasiet som kommer att bli min enda träningskompis när Tommy, Fredrik, Isak och Patrik åker till Australien i tre månader nu till vintern. Det var synd tycker jag för vi fick inte något riktigt bra pass tillsammans där uppe, om man ska tänka positivt så fick istället jag mer uppmärksamhet av tränare och mer tid för feedback.

Om jag fick ändra en sak så skulle det vara träningsmängden. Jag hade så gärna velat träna mer men jag tror att jag fick så mycket jag kunde ändå. Även fast axeln känns fantastiskt bra så är det dumt att skynda för fort. Jag har paddlat ett pass om dagen, undantag en dag. Samtidigt känner jag att man måste testa för att gå framåt, känns det bra är det dumt att gå miste om en massa träning.
Det är lätt att glömma och underskatta ordspråket "se och lär". Att titta på andra kanotister kan ibland ge mer än ett pass man paddlar själv. Det är inte bara lärorikt, jag får mycket inspiration och motivation av att se mina träningskamrater som är på en högre nivå på vattnet. Jag önskar dem alla all lycka och framgång och hoppas att resan till Australien blir succé.

Snön föll under natten till fredag och i och med det föll också temperaturen. Det är svårt att förneka hur vacker naturen blir när snön glittrar i solens sken och visst var det väl kallt att paddla i minusgrader men inte outhärdligt. Långbyxorna
(paddelbyxor i neopren) och mössan kom fram däremot hade jag inte med mig några "paddelhandskar" så det fick jag klara mig utan, vilket jag gjorde utan problem.

Under veckan så har vi besökt ett gym för att få lite annan träning än bara paddling, ett löp pass har det blivit också. Det är något jag tycker var bra, inte bara det såklart, det finns mycket bra saker att säga om lägret fast jag kommer inte gå in på det mer.

Nu känner jag mig sugen på mer paddling och är fortfarande taggad och motiverad.

-You can not let some one else pick you up when you fall,
cuase then you can never rise on your own.