onsdag 15 april 2009

Lägrets slut

Nu sitter jag på rummet och väntar på att åka härifrån. Vi har ganska precis en timme kvar innan vi ska ta oss till flygplatsen via T- bana och buss. Det är jag, Emma och Marcus som är kvar. Fredrik, Tommy, Isak och Patrik åkte iväg med bilen för knappt en timme sen. De ska åka förbi den nya slalombanan i Leipzig, Tyskland och köra två pass idag. Jag börjar undra hur jag har packat... för de kommer ju inte till Nyköping förrän imorgon och i princip all min packning ligger i bilen. På vägen hit tog jag två väskor och handbagage på flyget och resten i bilen men nu har jag bara en väska kvar, och datorn som är handbagage. Förhoppningsvis klarar jag mig i ett dygn utan skolböcker, träningskläder och smutstvätt.

Idag klev jag upp klockan 6, packade om och packade färdigt allt utom mina paddelkläder och de kläder jag ska ha på flyget. Sen hoppade jag på vattnet en knapp halvtimme senare för att köra mitt sista pass i banan. Jag var förvånansvärt pigg för att ha sovit så dåligt, eller så var det kanske därför jag var pigg. Kroppen kändes bra och jag hade bra fokus genom hela passet. Det var helt upp till mig att säga vad jag ville köra och banan var tom (till en början i alla fall). Jag tränade på lite olika saker och paddlade mest för att säga hej då till banan. Detta var mitt bästa och roligaste pass på hela lägret. Det finns ett ganska högt dropp som det nedanför är en stor men snäll vals, den är hög och inte så sugit På vänster sida är bakvattnet smalt och bubbligt, där finns en port och på andra sidan är bakvattnet större och en aning slätare, där finns också en port. Här körde jag och försökte hoppa in i vänster bakvattnet, ta porten och surfa över. Där på kanten ovanför porten ligger det däck som gör det till ett riktigt bra ställe att hoppa ner på fast man hoppar bredvid däcken. Det gick grymt bra för mig att både hoppa och att surfa valsen. Jag var nöjd och glad. Resten av mitt korta pass körde jag en lite längre bana neråt utan några svårigheter och gick upp för att packa på kanoten och mina andra grejer.

Igår var det tänkt att jag skulle köra två pass men det blev bara ett helt och en början på ett andra. Det första passet gick lite sådär. Jag kände mig lite ur balans på något sätt. På förmiddagspasset började jag träna på hoppet men det gick inge vidare. Jag kom in ganska bra men lyckades inte ta vågen på något bra sätt så jag fortsatte passet längre ner. Jag fick till några riktigt fina åk och kände mig relativt nöjd med min paddling.

Under dagen kände jag mer och mer att något i kroppen inte var som det skulle. Jag drack vatten och var inte ute i solen särskilt länge. Nästa pass var sent på eftermiddagen/kvällen så jag åt lite mellanmål innan och då började jag må riktigt illa. Jag visste inte vad det berodde på men hoppades att det skulle gå över. Jag värmde upp i alla fall och hoppades på att kunna köra passet men efter några åk i början räckte det för mig. Jag klev upp och gick och la mig. Efter middagen kände jag mig lite bättre men hade hela tiden en känsla av att jag inte visste var jag skulle ta vägen och så fort jag rörde mig trodde jag att jag skulle kräkas, det gjorde jag inte heller. Jag gick och la mig tidigt och hoppades att det skulle gå över under natten. Som jag nämnde tidigare så sov jag rätt dåligt men gick upp på morgonen och kände mig pigg och mådde bra. Om jag skulle gissa så tror jag att det bara blev för mycket igår, för mycket av solen under hela veckan, för mycket av dålig sömn och att jag inte har ätit helt ordentligt under lägret.

Nu har det snart gått en halvtimme vilket innebär att det börjar bli dags för mig att packa mina paddelkläder och göra allt som man ska innan man reser. En liten utvärdering av lägret kommer när jag har kommit hem och hunnit reflektera mer. Bilder kommer också.




- Slutet gott, allting gott.