måndag 13 april 2009

Sista dagarna i Prag

I fredags hade vi vila och passade på att åka in till downtown Prag. Vi åkte T-banan in vilket gick hyfsat snabbt och smidigt. Vi letade först efter en restaurang som Fredrik, Patrik och Isak tyckte var bra, det tog en knapp timme ungefär. Efter maten gick vi runt på stan ett tag och kollade i klädaffärer bland annat. Några timmar senare kom Marcus in tillsammans med Tommy som nästan just anlänt från Sverige. Vi tog en härlig fika i solen innan vi fortsatte strosa i stan och det blev lite shopping för vissa. Vi stannade inte så länge men det var kul att komma iväg och se stan. Jag tycker att den var helt okej, rätt trevlig med väldigt varierande affärer och annat.

Under första passet på lördagen gjorde jag illa axeln igen. Jag tror inte att den var helt ur led men det slog till ordentligt och gjorde fruktansvärt ont. Det hände när jag surfade över en stor våg och stöttade med paddeln på höger sida. På något sätt drog jag väldigt tokigt. Resten av dagen vilade jag i och med att jag kände av smärtan i axeln nästan hela tiden.

På kvällen firade vi påsk med att ge varandra en liten present som vi fått i uppdrag att fixa. Presenterna varierade väldigt i både mängd, storlek och fantasi. Jag fick en flaska saft av Isak och själv hade jag köpt lite godis, en cola och lite grillredskap som Isak fick. Vi lottade ut vem som skulle ge till vem så det fanns ingen direkt baktanke med presenterna. Sen hade vi en liten tävling som jag och Emma förlorade ganska stort där priset var en glass.

Igår vilade jag också från paddlingen helt för säkerhets skull och för att det fortfarande gjorde ont i vissa lägen. Jag körde ett genomgående rehab-pass på eftermiddagen. Det gick bra, jag kände mig inte så dålig i axeln då.

Idag har jag kört två pass i banan och båda gick bra. Första passet höll Isak i och fokus var på att göra en perfekt uppströmmare. Jag gjorde några riktigt bra men hade svårt att vara nöjd. Mitt humör sjönk och jag kände bara att allt gick dåligt. Sen fortsatte vi med att surfa en våg med en port i vardera bakvatten. Det var svårt åt ena hållet, det som blev "fel" håll men desto lättare åt rätt håll. Jag kunde inte bli nöjd nu heller men försökte att tänka positivt och se det roliga med paddlingen.

Andra passet gick lite sådär i början. Jag tränade på att göra en så kallad S-uppströmmare. Det kallas så när man går in från ena hållet och ut åt andra hållet så att linjen blir som ett S. Normalt gör man en uppströmmare runt ena portpinnen (den som är närmast strömmen). Jag gjorde nåt halv-bra men vi la inte så mycket tid på det. Nästa utmaning var framport i bakvatten. Normalt hänger framportarna i strömmen eftersom att de ska man paddla rakt igenom bara. Det är lite klurigt med framport i bakvatten för där vill vattnet gärna trycka uppåt och lite inåt så det gäller att verkligen tajma dragen för att komma rakt igenom. Från början gick det hur bra som helst i den porten men däremot så låg nästa port ganska tajt och dessutom ligger en betongklump precis mellan dem på något vis. Det som hände sen var att Marcus ville att jag skulle svänga på ett annat sätt i bakvattnet så då gick det sådär. I slutet av passet tränade jag mer på att surfa våg och ta uppströmmare på båda sidorna. Jag känner verkligen att jag har hittat flytet och kontrollen och jag kunde surfa fram och tillbaka utan problem.

Imorgon ska jag köra två pass i banan igen och jag hoppas verkligen att jag inte gör något som blir dåligt för axeln. Nu gäller det att ta in allt som går att ta in och visa vad jag har lärt mig. På onsdag flyger vi hem någon gång mitt på dagen och planen är att jag ska träna ett sista pass i banan på morgonen. Tyvärr, för oss, åker grabbarna iväg tidigt på onsdag morgon för att träna i en nybyggd bana i Tyskland vilket innebär att vi kan inte få skjuts till flygplatsen av dem och jag måste ta min kanot på planet. Hittar vi ingen som kan köra ut oss så blir det inget pass för mig men Marcus är optimistisk.

Jag har längtat hem en del. Hem till lilla rummet på KG, till min säng och till att få vara ensam. Annars tycker jag att träningen här har varit grym de pass jag har kört. Jag hade hoppats på att paddla mer men jag har inte haft flyt med mig. Jag är taggad till tusen nu inför säsongen och hoppas på att kunna köra mycket och lära mig massor. Jag har haft mycket problem med mitt självförtroende den sista tiden och tvivlat på mig själv hela tiden. Nu känner jag att det börjar växa igen och jag känner att jag verkligen vill. Jag har redan lärt mig mycket här så hur mycket mer jag kommer lära mig är obegränsat.



"They tried keep me on the bottom but I prefer the top"