torsdag 9 april 2009

Onsdag-torsdag i Prag

Igår körde jag på mitt på dagen i banan med fokus på att surfa våg och ta portar i bakvattnet. Det gick jätte bra och det var ett roligt pass. Om jag ska vara ärlig så börjar jag bli riktigt grym på att använda vågor och valsar.. så jag är nöjd! Det tog ganska lång tid och jag gick runt så jag fick göra eskimåsväng två gånger, det var varmt ute men fortfarande kallt i vattnet. Sen paddlade jag upp en bit och körde teknik i en kort bana med fokus på uppströmmare. Det gick sådär, jag började bli ganska trött och tyckte att det var jobbigt att behöva paddla upp så mycket efter varje åk. Jag slog i axeln en gång till när jag var tvungen att stötta i ett grunt och dåligt bakvatten, det gick över efter en stund men jag valde ändå att avbryta passet.

På kvällen körde jag styrka i gymmet tillsammans med Fredrik och Isak. Det blev ett ganska lätt pass och ganska roligt faktiskt. Det är ett ganska schysst gym, en aning litet men det finns en del bra grejer och en del som saknas. Efter det var det dags att sova. Jag kände mig lite lätt illamående och hade ont i huvudet, jag tror att det är en kombination av värmen, vattnet i banan och maten vi åt till middag. Det blev lite för mycket helt enkelt.

Idag, torsdag har jag kört ett pass i banan på förmiddagen. Fokus var zig-zag kombinationer och även idag träning i vågor. Det gick inte så bra för mig i början, jag tyckte att det såg lätt ut och blev irriterad när jag inte kunde köra bra. Dessutom befann det sig en massa småbarn precis där vi va som störde mig när jag paddlade. Nästa del av passet gick bättre. Det var en lite lättare kombination och fokus låg mer på att paddla igenom vågorna och behålla farten genom att sätta ett kraftigt drag på baksidan av vågen. Efter vi tagit alla portar skulle vi, jag tränade tillsammans med Emma i början av passet, hoppa över nästkommande vals och bära upp kanoterna. Som sagt så gick det här bra, jag hittade oftast ett bra flyt och en bra tajming.

Sista banan var en lite längre men med bara tre portar. Även denna bana innehöll en liten vals som jag skulle hoppa över. Jag tyckte att det flöt på bra och det gick lätt. Jag fick några schyssta surfer på vägen tillbaka till andra sidan.

Ikväll om en timme eller så när solen är på väg ner ska jag ut på en löprunda igen. Jag hoppas att jag kommer känna mig piggare i benen än sist. Sen får vi se om vi kollar på film, det skulle jag vilja göra för det har vi inte gjort tillsammans ännu.

Imorgon är det vila och ska åka in till downtown Prag. Det blir kul, jag har ju aldrig varit här tidigare. Vi tänkte göra ett eget litet påskfirande här nere, vi ska köpa en liten grej (godis, läst eller något annat påskigt) att ge till en person som vi ska bestämma genom lottning. Det blir lite spännande eftersom att vi känner varandra olika bra och vi har en halva som är väldigt snåla och en halva som är lite mer generösa. Men det är en rolig idé och jag tror att man kommer bli lite små glad ändå.

Det var allt för nu. Vädret har varit fortsatt fantastiskt, det kom en liten regnskur igår men annars har det varit varmt och härligt.




"The world is a stage, but the play is badly cast."