onsdag 2 mars 2011

Tillbaka i banan

Förra veckan gjorde jag stora framsteg med min axel. Jag tränade mycket rehab varje dag och träffade sjukgymnasten vid ett tillfälle. Redan i fredags, en vecka efter skadan, paddlade jag på slätvattnet. Först kändes det lite sådär men det gick över ganska fort och jag paddlade i ca 45 minuter utan problem. I lördags och söndags paddlade jag i port och även det kändes bra. Så jag bokade några pass i banan. I måndags hade jag mitt första pass och för övrigt har de ändrat nästan hela banan! Det första, som även Fredrik fick uppleva var Mainwave. Igår åkte jag till stadion för att kolla på lite paddling och paddla på slätvatten och såg att nästan vartenda bakvatten har förändrats. Den allra översta delen var förut en liten kantig U- formad vals, det är nu bara en liten våg, sen kom en snevåg, det är nu en stor djup vals, sen kommer ytterligare en vals, den är lite större nu än tidigare och sen en riktigt skön surf våg/vals som tidigare inte var lika bred. Efter det kommer ett lugnt parti men bakvattnena är ändrade. Under första bron var det förut ett stort bakvatten på vänster sida precis ovanför och sen en snevåg följt av en vals och några brytande vågor. Nu är det en stor vals, lik den under andra bron, och efter det är det några små brytande vågor innan Mainwave.

Mitten delen är ungefär densamma förutom att bakvattnena är lite ändrade. Den sista delen har de ändrat så att under andra bron är en stor vals och efter det kommer ytterligare en vals. Sista lilla droppet är nu också en vals istället för en våg.

För er som inte vet vad jag pratar om, jag ber om ursäkt.

Idag hade jag mitt andra pass sen skadan och mitt första pass med alla dessa förändringar. Det är svårt att säga om banan är bättre eller sämre nu. Jag tror att den övre delen ner till Mainwave kan vara roliga men slutet är ganska tufft. Passet gick förövrigt ganska bra och smärtfritt. Det var otroligt roligt att vara på vattnet igen!



- Som fisken i vattnet.