lördag 3 januari 2009

Slut på ett omtumlande år. Nu kan det goda livet börja!

Det var länge sen jag bloggade och mycket har hänt sedan dess. Jag ska ta mig igenom tiden och börja med det som hände näst efter det att min sjukgymnast gav mig glada nyheter om axeln.

Vecka 48
Uthållighets tester med KG. Jag som inte gjort dessa tester på 1 år hade ökat i både bänkpress och bänkdrag, mycket nöjd! I chins, dips och brutalbänk var mina resultat sämre än sist så det får jag börja jobba med.
Mycket i skolan att ta hand om som innebar lite mindre träning den veckan.
Hej då till grabbarna som drog till Australien där de ska vara till slutet av februari. Själv packade jag till ett sexdagars skidläger i Bruksvallarna.

Vecka 49
Skidläger i Bruksvallarna. Det gick något sämre än jag trodde att åka men när jag tänker på det så var det faktiskt 6-7 år sen jag åkte längdskidor sist och min kondition har inte varit på topp på länge. Tyvärr kände jag av i axeln av all åkning, det gjorde inte saken bättre. Till råga på allt ramlade jag vid ett tillfälle och gjorde illa svanskotan riktigt ordentligt.. men men inte mycket att göra åt det där.

Vecka 50
Mindre intressant vecka, spenderade några dagar i Stockholm av olika anledningar bland annat Lucia och tränade på som vanligt i Nyköping efter två dagars vila.

Vecka 51
Var kvar i Stockholm under måndagen på läkarbesök på SophiaHemmet, Capio Artro Clinic. Där träffade jag en axelspecialist angående en operation. Jag vet inte om jag ska känna mig lättad eller skrämd efter besöket, jag känner mig lättad för att jag kan få en operation om jag vill. Jag är skräms för att jag måste ta ett beslut som kan påverka resten av mitt liv. Jag blev rekommenderad en operation med tanke på min idrott. Det enda problemet är att det inte finns någon bra tidpunkt för en operation då tiden det tar att läka är tre-sex månader ungefär. Om jag gör det nu i vinter missar jag hela sommaren och om jag väntar till hösten missar jag ett vinterläger i någon annan del av världen. Som det känns nu kommer jag avvakta och se hur det känns i axeln under vintern och våren.
Jullovet började och jag åkte till Stockholm hem till pappa för att ta det lugnt och fira jul med släkten.

Vecka 52
Juldagarna! God Jul till er alla i efterskott! Som sagt var jag i Stockholm på julafton med släkten där. Redan på juldagen åkte jag vidare till Dalarna och hem till mamma där hela hennes sida av min släkt samlades för första gången i hennes hem för att fira jul. Mer julfirande på annandagjul. Jag tog det lugnt, hjälpte min moster på hennes jobb i Borlänge och åkte tillbaka till Nyköping måndagen efter.

Vecka 1
Besök från Sundsvall och Jönköping för nyårsfirande. Vi skålade för minnen från 2008 och för att 2009 ska bli ett helt nytt år med helt nya händelser. Egentligen är det som vilken annan dag som helst, den enda märkbara skillnaden är ju att vi blir äldre men det är ett gott tillfälle att träffa sina vänner och ha det trevligt.
Resten av den här veckan har varit lugnt, jag har börjat träna igen efter ett lite längre och något ofrivilligt men oundvikligt uppehåll.

Anledningen till jag inte har tränat så mycket de senaste veckorna är att jag har varit sjuk fram och tillbaka, förkyld och ont i halsen och för att jag har dåliga träningsmöjligheter hemma hos respektive förälder. Nu ska det bli ändring på det!

Jag brukar inte sätta upp nyårslöften, det har jag inte i år. Däremot har jag satt upp nya mål och riktlinjer. Det mesta handlar om träning och att jag ska tänka mer positivt i olika situationer. Jag ska sätta upp kortsiktiga mål och hålla mig till dem till de är uppfyllda. Jag ska sätta upp många kortsiktiga mål för att nå ett långsiktigt och större mål. En annan sak jag vill bli bättre på är att fullfölja det jag säger att jag göra.

Med tiden som går lär vi oss nya saker, vi lämnar avtryck och får intryck av andra. Vi växer och blir mognare och ser på världen med nya ögon. Vi gör misstag, det som är viktigt då är hur vi tacklar dem. Därför tror jag att det här året kommer bli mycket bättre.

-Years teach us more than books.


Berthold Auerbach