tisdag 23 februari 2010

Hemmastad i Prag

Vi har nu varit här i tre och en halv dag. Paddlingen känns hela tiden bättre och snön smälter flitigt. Jag känner verkligen att mitt självförtroende har växt mycket redan nu. Efter den här resan tänker jag inte sitta och hemma och ångra att jag inte tog för mig mer, jag vet att jag är bättre än så. Vi har hittills kört lite teknik, fullängdsåk i aerobt tempo och fullängdsåk idag. I lördags när vi kom ner försökte jag bara känna på banan och vågorna lite sen har träningen blivit seriös.

Vädret har varit fortsatt bra med växlande molnighet, prognoserna verkar inte helt 100% riktiga hela tiden så vi får se vad som sker under veckan. Det enda negativa hittills med resan har varit matlagningen. Spisen här fungerar inte riktigt som den ska, ibland stängs den av helt och annars är det bara en platta som fungerar om vi inte använder riktigt små kastruller som inte täcker så stor del av plattorna. Som ni kanske förstår kan vi inte använda små kastruller när vi är fyra hungriga idrottare som ska mättas. Det här problemet hade vi även förra våren när vi var här med kanotgymnasiet och då fick vi höra att de skulle byta ut den. Tydligen har det inte blivit av.

Imorgon har vi vila och ska då passa på att åka in till downtown Praha. Vi ska faktiskt kolla efter någon mobil spisplatta att köpa för att få en mer effektiv matlagning här nere. Härom dagen tog det en och en halv timme att tillaga pasta och sås. Inte ok! Annars ska vi bara gå runt, ta en fika och äta lunch. Får se om jag hittar något kul att ta med hem. Inget för stort och tungt dock, vill inte utmana marginalerna på flygplatsen.

Från kvällens film blir mitt slutcitat


- Forever strong