måndag 23 mars 2009

Kajakcrossen

I lördags körde vi alltså kajakcross i Nyköpingsån, ganska centralt. Vi hade helt OK väder och en temperatur det gick att leva med. Tommy Mörtberg stod som pressansvarig och gjorde under veckan en intervju i radio vilket bidrog tillsammans med affischer vi hade satt upp på stan till en liten publik.

Vi spenderade hela förmiddagen till att förbereda för tävlingen, med "vi" menas alltså Nyköpings forspaddlare, bland annat skulle 3 portar hängas upp med vajer, högtalare skulle på plats och mikrofoner kopplas in. Det gick ganska fort och allt gick inom tidsplaneringen.

Klockan halv elva var det dags för lagledar möte och de flesta deltagarna var på plats. Klockan 12.01 gick starten för första tidskvalet. Tävlingen inleds med att varje tävlande får köra banan själv på tid för att göra upp om startposition i heaten. Den med snabbast tid får välja plats först och vanligtvis är den plats som utger kortast väg. I heaten kör man 3 eller 4st samtidigt och då är det den som är först ner till mål vinner. I varje heat slås 1 eller 2 personer ut beroende på hur många som är med och tävlar och sen går då 1-2 eller 1-3 vidare till kvartsfinal, semifinal och sist final. I herrklassen kördes det 3 heat, alltså 3 grupper kan man säga i grundomgången och i damklassen kördes finalen direkt efter tidskvalet pga. få deltagare.

Efter tidskvalet hade jag 13 sekunder tillgodo och kände mig säker på vinst, men man får inte glömma att allt är möjligt i en tävling som denna. Jag var ändå något nervös innan starten och hade bestämt mig för att köra en rejäl spurt från början för att förhoppningsvis komma lite före och ha vägen fri till mål. Min plan fungerade bra och jag kammade säkert hem segern.

Herrfinalen var väldigt jämn och spännande. Efter en diskning av Mats Wåhlstedt som kom först till mål vann min bror Fredrik Wahlén. Det visade sig att portdomarna ansåg att Mats missade en port, och så kan det ju gå när alla trängs på ett och samma ställe.

Det var en riktigt kul tävling och jag är nöjd!




"I'll ride the wave where it takes me"