måndag 21 september 2009

KM i kajakcross

I fredags efter sista föreläsningen och seminariet satte jag mig på tåget mot Stockholm. Anledning till detta var för att delta på Kanotklubben Strömstararnas (Stockholms klubb) klubbmästerskap i kajakcross. Tävlingen gick i strömmen mellan riksdagshuset och slottet i Stockholm. Det var riktigt roligt, vi hade bra väder och en härlig stämning. Banan var en lång raksträcka, en framport, en uppströmsport, ett parti mur och målet var en boj. Där det var ett parti mur hade arrangörerna satt upp två flytkuddar med 1,5- 2meters mellanrum där man skulle sätta paddelbladet på muren i området mellan kuddarna.

Tävlingen drog igång när alla var samlade, uppvärmda och kände för att starta. Utöver klubbmedlemmar från Strömstararna startade jag (Järfälla-kork), Patrik Spathon (Uppsala PK) och Sebastian Jakobsson (Nyköping KK) som är en gammal racing KG elev numera bosatt i Stockholm. När jag anmälde mig, anmälde jag öven Sandra Hellgren, även hon en gammal racing elev från KG, som en överraskning. Tyvärr gjorde hon illa ryggen under fredagen och kunde inte ställa upp.

Resultaten blev
Dam:
1 Sanna Wahlén

Herr:
3 Patrik Spathon

Nu till helgen som kommer är det tävlingsdags igen i Falun där det är blandade discipliner. På lördagen har vi Slalomsprint - Sverigecup samt Störtlopp sprint och söndagen är det SM i C1 och C2 samt en K1 tävling.

Jag har inte tränat så bra inför tävlingen och tror inte att jag kommer hinna träna så värsta mycket mer i veckan då jag har min allra första tenta på Idrottstränarprogrammet och högskolan att tänka på. Jag känner att jag måste prioritera den före tävlingarna.

Om en timme ungefär lämnar jag Stäket för att ta mig in till Centralen och åka tillbaka till Falun.



- I should know who I am by now.