torsdag 30 september 2010

Efter SM

Nu var det riktigt länge sen jag skrev något inlägg, fy skäms!

SM blev ingen direkt succé för mig men ändå OK. Jag tog hem störtlopp- och slalomtävlingen utan problem. Men sen gick det tyngre. Freestyletävlingen gick som förra året i den övre valsen i Hagforsen, något som inte riktigt gynnade mig. Med tanke på valsen som är nedanför kände inte jag att jag vågade släppa loss ordentligt utan höll igen och tog inte så många risker. Det slutade i alla fall med en tredje plats, jag körde inte hela finalen på grund av att kajakcrossen var efter. Crossen började jämnt och bra mellan mig och Maria, sen tog jag ledningen mot de två sista uppströmmarna. Jag kom ut först ur den näst sista och var på väg mot vinst. Men på vägen vände kajaken upp för tidigt så jag krockade med en sten ovanför sista uppen. Maria tog sig då om mig och vann tävlingen. Jag hann inte komma in i sista porten, en person simmade så jag kom på en ytterligare tredje plats. Med mina två vinster och två tredje platser blev jag total tvåa då Maria placerade sig bättre i de andra tävlingarna.

Efter SM har jag sysselsatt mig i att packa ihop min gamla lägenhet och flytta in i min nya. Skolan började också där i samma veva med en helt ny kurs. Den här kursen heter Idrotten i Samhället och har en del bra innehåll men börjar bli lite tjatig.
Förra helgen var det en tävling i Falun. Jag är inte alls nöjd med mina två k1 åk, jag hade dålig fart och tryck i genom hela banan. Jag känner att jag har gått framåt mer under året än vad jag visade. I c1 gick det ganska bra, börjar känna mig väldigt säker i paddlingen så nu ska jag bara försöka få upp mer fart.

Ett elitcenter för kanotslalom har startat här i Falun där både jag och Fredrik är med. Vi har gjort lite tester till det där jag klarade alla utom ett med marginal, det kändes bra och nu har jag något att bygga vidare på.

Närmast planerat utöver det vanliga är ett läger i Prag 29 oktober till 7 november.



- Citius, Altius, Fortius.