onsdag 29 december 2010

Första passet !

Solen sken och det var varmt ute tidigt på morgonen då svenskarna gick upp och åt frukosten. Samma morgon bestämde de sig för att ta sig iväg till banan och paddla.

Våra paddlar nådde fram till vårt boende sent igårkväll. Inga kanoter, bara paddlarna. Det underlättade ändå en del, speciellt för mig som har en mycket kortare paddel än de flesta K1 herrarna. Vi klev upp vid 8 imorse och åt frukost, snabbt efter det tog oss iväg till banan. Fredrik gick, jag tog Fredrik cykel och Erik cyklade med en pedal. Egentligen är det min cykel det är punktering på men vi får turas om att gå. När vi kom fram allihopa var vattnet inte på men det gjorde inte så mycket, då hann vi leta upp en tredje kanot att låna till mig. Fredrik hade tidigare pratat med en australiensisk landslagskanotist som erbjudit sig att låna ut en av hans kanoter. Erik fick låna den spanska killens kanot, som vi bor med. Vi har ju nu egna paddlar, Erik hade med sig två kapell i sin väska, det tredje fick vi låna av samma spanjor, Erik fick också låna hans hjälm och Fredrik fick låna flytväst och hjälm av någon raftare. Jag och Erik fick låna samma flytvästar som de lånar ut till personer som provar på rafting och jag fick även hjälm därifrån. Den tredje kanoten vi fick till mig var en zig- zag som var till salu. Den var lite för stor för mig men det gick bra ändå.

Jag var nervös under uppvärmningen och under hela första åket. Vi paddlade samtidigt som det var rafting i banan vilket innebar mindre vatten och endast uppströmmare. Det var helt OK för mig. Det var grymt roligt och vissa partier var lite kluriga men det mesta gick bra. Jag fick en skön känsla av att det gick lätt och jag bara njöt efter först åket. Självklart njöt jag under första åket också men då var jag mer fokuserad på att hitta och så. Jag var fortfarande fokuserad resten av passet men jag lärde mig snabbt vattnets gång.

Under passet och på vägen hem då jag gick utan t-shirt brände jag mig i ansiktet och på axlarna, hoppas det går över snart och jag har lärt mig en läxa!



-En mans lycka är en mans annan olycka.