måndag 3 maj 2010

U- 23 EM i sommar!

I Falun avgjordes den sista uttagningstävlingen för 2010 års landslag. Banan kändes lång då vattnet sjunkit undan kraftigt den senaste veckan och hade tre partier där man lätt kunde köra bort sig. Helgens väder bjöd (som vanligt) på både regn och blåst blandat med sol.

I lördags gick helgen igång med en slalomsprint och störtloppssprint. Jag tyckte att jag körde ok, var ensam tjej så jag kunde bara jämföra med mig själv. Däremot var jag inte sist bland herrarna i slalomsprint finalen... Jag tror att min tid på störtloppen var bättre än sista tävlingen i höstas, vilket naturligtvis är mycket positivt.

Sverigecupen och uttagningstävlingen var i söndags (den 2a maj). Mitt första åk var OK tekniskt sätt men gick väldigt långsamt. Jag tog det försiktigt i en del portar som jag kände mig osäker i och i sista porten jag fick lite felskär på kanoten som tog tid att rätta till. Andra åket gick snabbare och kan ha varit en aning tightare. Tyvärr missade jag helt i den sista svåra kombinationen då jag svängde upp lite för mycket innan en port jag skulle göra spin i och gled bara förbi. Jag fick då paddla upp en liten bit och ta om porten. Med lite besvär i början också av vinden kom jag ner på två sekunder långsammare paddeltid än första åket men med ett islag mindre (två i första, ett i andra åket) fick jag därmed nästan exakt samma tid i båda åken, de skilde sig med 22 hundradelar.

Jag är inte alls nöjd med tävlingen. Om man tittar på sista tävlingen i höstas, tävlingen på våren förra året och den här tävlingen så märks det att träningen i vinter inte varit lika bra som under sommaren 2009. Min topp var i höstas och det är dit och lite till jag vill komma igen.

Positiva nyheter för mig är att jag kommer få åka på U- 23 EM i Markkleeberg, Leipzig, Tyskland den 6- 8 augusti 2010 tillsammans med juniorlandslaget, Johan Strandberg, Erik Holmer och Gustav Garmo och de andra i utvecklingslaget som är Fredrik Wahlén, Jonas Friedel, Erik Garmo och jag själv. Seniorlandslaget i år är Isak Öhrström, Patrik Spathon och Tommy Mörtberg som åker på EM, tre världscupar och VM.

Nu väntar riktigt hård träning och förhoppningsvis många roliga träningsläger och ev. en eller fler tävlingar innan målet som då är U- 23 EM.





- I don't want to live another life,
so I stick to what I prefer