söndag 21 februari 2010

Avresa, ankomst- värme!

I fredags eftermiddag åkte jag ner till Nyköping tillsammans med Erik från Falun. Eriks pappa var snäll och körde oss ner efter jobbet och övernattade med oss så vi fick skjuts ut till Skavsta flygplats igår morse.

Planet skulle avgå 7.45 och vi var där i god tid för att hinna packa ihop kanoterna + lite paddelkläder i fodral, väga in och sedan checka in. Allt gick snabbt och enkelt. Av någon anledning blev påstigningen försenad som skulle varit färdig 30 minuter före avgång. Jag är osäker på vilken tid vi kom iväg. Vi landade i alla fall ca 9.45 vilket jag gissar på var lite drygt 15 minuter efter beräknad ankomst tid.

Efter att vi fått allt bagage, alla kanoter och paddlar var hela, försökte vi få tag på antingen taxi eller hyrbil ut till banan. Det blev hyrbil. Vid 12- tiden var vi äntligen framme efter att ha tagit en lång omväg hit från flygplatsen. Vi packade ur alla grejer och la in väskorna på rummen och kanoterna där de skulle vara. Nästa hållplats var mat. Sen åkte vi och storhandlade för båda veckorna.

Ett första pass i banan hann vi också med igår. Det kändes otroligt skönt! Även fast jag var lite kaxig och tog min sommarjacka och skippade dessutom både mössa och paddelhanskar. Det är ju trots allt en skillnad på ungefär 20 grader. Jag började frysa lite grann efter 45 minuter i forsen ungefär, men det var det värt.

Jag var väldigt nervös innan jag klev i. Sen kändes det alldeles härligt att paddla i slalombanan här. Jag körde inget specifikt pass utan gled mest runt för att känna på banan. Jag tror att jag kommer ha en otroligt givande tid här.



- Maybe you’re not here, maybe you are.