torsdag 5 november 2009

Träningslägret i Roudnice

I söndags kom vi hem från ett mycket bra träningsläger. Tyvärr gjorde jag illa axeln där nere två dagar innan avfärd så jag blev tvungen att avbryta lägret tidigare. Förutom det har träningen var riktigt givande och rolig. Vi har kört blandade pass som alla varit med tanke på att vi var i större fors än hemma.

Vädret var ok hela veckan, det kom några korta regnskurar då och då men temperaturen var behaglig och solen tittade även fram ibland. Boendet var sådär tycker jag. Vi hade ett stort hur med kök, dusch mm. där ungefär hälften bodde och så hade vi en stuga med två rum där jag bodde i ena rummet tillsammans med Erik. Rummet var litet och det var ganska ofräscht med spindlar och mycket smuts. Vi hade stora besvär med myggor också, alla gick till slut runt och såg ut att ha vattenkoppor. Annars var boendet perfekt i förhållande till var banan låg, det tog ca 2 minuter att gå till banan så det var angenämt.

Banan tycker jag var alldeles lagom, inte för svår men inte heller helt lätt. Vattnet erbjöd många olika slags kombinationer vilket gjorde att vi inte hade några problem att träna i hela banan och på olika saker. Forsen påminner mycket om banan i Troja, Prag med samma typ av vals och dropp. En skillnad mellan dem är att den i Roudnice är lite smalare och vattnet känns snabbare och jag upplevde att det fanns fler bra surfvågor utspritt över hela banan. Svårt att säga nu vilken jag tycker är bäst.

På resan ner stannade vi i Leizig och tränade ett pass. Det var grymt roligt! Där skulle jag kunna tänka mig att träna under en längre period, synd bara att staden inte såg vidare lockande ut.

Axeln känns nästan helt återställd nu, är inte säker på exakt vad som hände. Det kändes som att den gick ur led men den förblev inte det så den hoppade nog lite fram och tillbaka. Har inte paddlat än utan satsar mer på rehabilitering och kondition.

Kanske skriver mer om lägret senare. Tack allihopa!


- Sanna likes this!