fredag 16 april 2010

Solkan- Falun

Tävlingen i Solkan gick mycket sämre än jag trott och hoppats. Vi tränade i banan på fredagen, dagen innan tävling. Det gick inte så bra för mig. Jag hade fortfarande ont i axeln och var nervös inför tävlingen. Dessutom var det mycket folk i banan också.

Banan var svår och klurig på sina ställen. Mitt första åk gick väldigt långsamt och jag hade mycket problem. Jag hade inget flyt någonstans. Andra åket gick den övre delen lite bättre men på slutet var jag trött och hamnade långt ner i en uppströmmare med genomströmmande vatten och missade den. Jag tog sista semifinalplatsen.

Semin gick ok. Det är bara ett åk man kör på ny bana. Banan var till viss del tekniskt lättare men tyngre rent fysiskt. I slutet låg 4 uppströmmare på rad, varannan höger och varannan vänster. Jag gjorde som sagt ett ok åk, det var safe och nästan rent (ett islag) men det var också långsamt. Axeln värkte och kroppen kändes trött så det var skönt när det var över. Jag slutade på en 25e plats vilket var något sämre än jag hoppats.

Jag vill inte skylla ifrån min prestation men jag hade verkligen näst intill sämsta möjliga förutsättningar. Halvtrasig paddel, halvskadad axel, 1.36 kg tyngre kanot och så helt ny bana. Det som hade varit värre är ju väder och sjukdom. Nu har jag i alla fall deltagit på en tävling så jag är grymt revansch sugen!

För de andra svenskarna gick det också sådär. Patrik och Tommy missade tyvärr semin. Patrik hade min paddel då hans gick sönder några dagar tidigare och hade mycket problem med vinden i sitt andra åk. Tommy har ju haft sitt bekymmer med ryggen och inte kunnat träna 100% en tid före tävlingen och även han hade lite problem med vinden. Isak kom på 33e plats och gick därmed vidare till semi. Han blev sen 21a.

Efter vi sett hela semin satte vi oss i bussen och började vår långa resa mot Sverige. Efter ca 24h var vi i Nyköping där jag och Tommy dumpade en del packning, kanoter och paddlar innan vi satte oss på ett tåg till Stockholm. Tommy åkte sen vidare till Falun och jag till Söderbärke, hem till min mor. Där har jag nu varit i veckan och kom till Falun idag.

Imorgon är det kajakcrosstävling i Nyköping och på söndag i Uppsala. Det ska bli roligt fast jag hade nog gärna tränat mer innan.

La precis in alla bilder från lägret på datorn så det kommer dyka upp på bloggen snart!



- Game on!