måndag 19 april 2010

Ny paddel

För er som inte vet tog jag hem en ny paddel i söndags. En Galasport Laki pro elite, från Enstasport. Förhoppningsvis får jag till en lite bekvämare längd och vinkel på den här paddeln än vad jag har haft tidigare och att bladen passar mig bättre.

Det var väl det. Ska sätta ihop den i veckan så jag hinner testa den ordentligt innan tävlingen.

Sverige cup 1 och 2 Kajakcross

I helgen tävlades det i kajakcross i både Nyköping och Uppsala. I lördags åkte jag, Erik, Fredrik och Tommy ner från Falun till Nyköping där första Sverigecupen hölls. Jag kände en spänd förväntan och tyckte att det skulle bli roligt. Däremot så hade jag stort överseende med tanke på min senaste axel incident och att veckan som varit inte har varit särskilt hård. Mitt tidskval gick lite sådär, jag tog det lugnt och inte på så stort allvar. Vi var tre damer som gick till final, Maria Lindren med snabbaste tid, jag och en tjej från Stockholm. Maria kom iväg först i starten med mig efter, med viss tvekan gick jag in först i den första porten som var en uppströmsport och blev utprejad i en våg som gjorde att jag blev tvåa in i andra uppströmmaren. Jag kom ifatt Maria just innan och höll på att få till det ganska bra. Men just innan jag skulle gå ut fick porten en rejäl smäll och började dingla fram och tillbaka vilket hindrade min utgång. Maria fick ett långt försprång till målet och jag blev tvåa.

Andra tävlingen i Uppsala på söndagen gick ännu sämre. Återigen blev jag tvåa i tidskvalet pga. en eskimåsväng under mitt åk precis efter fallet. Efter det gled jag ner till mål för att spara på krafterna. I semifinalen fick jag en jätte dålig start. I starten var man tvungen att hålla paddeln endast med höger hand och skjuta ifrån med den från rampen. Långt efter att jag landat i vattnet fick jag grepp om paddeln med vänster hand och var hindrad på ena eller båda sidorna från att kunna sätta ner paddeln i vattnet. Efter en kort kamp till första porten låg jag tvåa. Jag hade bra fart och var nästan ikapp Maria innan fallet. Återigen gick jag runt på samma ställe och fick göra eskimåsväng igen. MEN, när jag var påväg ner eller upp gjorde det fruktansvärt ont i min högra axel. Den hamnade i ytterläge och med trycket från vattnet blev påfrestningen så stor att det knakade lite. Jag försökte ta några paddeltag men det var lönlöst. Med hjälp av Maria kom jag in till land och vandrade med huvudet hängande till bilen och bytte om.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Uttagningstävlingarna börjar nu på söndag och min kropp håller inte. Jag har fortfarande lite besvär med min vänstra axel och fortfarande smärtar det i den högra från igår. Jag ska satsa mycket på konditionsträning i veckan och lätt paddling och styrketräning så jag kan starta i helgen.

Jag känner mig en aning uppgiven i dagsläget. Jag behöver verkligen så mycket träning nu, i sommar och i höst så att jag utvecklas mer. Förhoppningsvis är mina ambitioner större än mina motgångar.







- How hard we fall is how easily we rise above and beyond.