fredag 24 december 2010

God jul i Australien

Efter en lång resa som tyvärr blev längre än väntat kom vi äntligen fram till Sydney igår morse (lokaltid) vilket alltså innebär i förrigår Svensk tid. Våra problem började redan på Arlanda där vi först blev nekade att ta med våra kanoter, men det löste vi. På grund av den långa tiden vi fick stå och argumentera för att ha kanoterna med hann de inte lasta dem på planet innan avgångstiden (som redan blivit framflyttat). Detta innebar att vi antagligen inte skulle hinna med vårt nästa flyg från Frankfurt. Med en försening på mer än två timmar, missade vi flyget i Frankfurt med 30-40 minuter. Efter att ha köat och pratat med Lufthansas personal fick vi två hotellrum och middag på McDonald's, det enda som var öppet samt nya flygbiljetter till Singapore dock kom inte alla med på samma flyg. Morgonen därpå åkte vi tillbaka till Frankurt airport för att reda ut vår situation med biljetterna. Efter många förhandlingar och långa köer kom vi äntligen med första flyget till Singapore.

Flygresan gick utan problem och var väl nästan behaglig. I Singapore kom nästa problem: när får vi åka till Syndey? Det var morgon där när vi kom, samma morgon som vi egentligen skulle anlänt i Sydney. Vi pratade med dem som bokar och hade inget annat val än det sena flyget 12 timmar senare. Så, vi satt där på flygplatsen och försökte sova.

Efter hela dagen med väntan kom vi iväg med sista delresan. Även denna flygtur var inte så farlig. Vi kom fram till Sydney ett helt dygn senare än vi skulle och stötte genast på nästa problem: inga kanoter, inga paddlar och ingen väska till Fredrik. Vi fick återigen stå i kö och prata med olika personer en lång stund innan vi fick reda på att ingen visste var bagaget var men de skulle skicka allt till banan så fort de kom. Vi fick även lite pengar i kompensation. Sen kom en bekant till mig och Fredrik och hämtade upp oss. Vi åkte direkt till ett Bed & Breakfast som Fredrik varit i kontakt med angående boende. Vi fick rum där fram till 20 januari eller till vi hittar något bättre. Jag hoppas på bättre.

Nu ska vi snart iväg till ett gym och träna, sen ska vi till banan och bokade träningstider samt kolla om de vet något om våra kanoter. Så mycket vet vi nu.


Från mig till er alla önskar jag en riktig GOD JUL !