onsdag 1 april 2009

Snart träningsläger


Nu på söndag, den 5 april 2009, åker jag tillsammans med kanotgymnasiet och utvecklingslandslaget till Prag, Tjeckien för ett 10 dagar långt träningsläger.


Jag är lite nervös för jag har faktiskt aldrig varit i Prag och jag har heller aldrig paddlat i någon konstgjord bana tidigare. Jag vet, rätt sjukt när man tänker på det... jag har paddlat slalom i snart 6 år och har aldrig varit i Prag. Egentligen så är det inte så konstigt för det finns en förklaring till varje gång tillfälle som har givits. Nu i efterhand kan jag ångra en del men samtidigt tror jag att det helt enkelt inte var meningen att jag skulle åka tidigare. Jag har stora förhoppningar och förväntningar, på mig, på gruppen och på Marcus Göthberg som åker med som tränare. Jag har sett mycket film och mycket bilder från banan i Prag och känner att jag har rätt bra koll på hur den ser ut och vad jag ska förvänta mig, det är alltid bra.


Jag önskar att jag hade tränat bättre inför resan men det har varit mycket... Förra veckan var jag i Stockholm två dagar, i lördags skrev jag högskoleprovet hela dagen, i lördagskväll åkte jag tillbaka till Stockholm för att fira min äldsta kusin där jag spenderade hela söndagen också med att skriva på mitt projekt arbete. I måndags paddlade jag ute, det var ett riktigt dåligt pass. Ingenting stämde och jag blev snabbt trött. Sen dess har jag vilat helt pga. min förbannade förkylning som vägrar ge med sig. Det är nu fjärde veckan som jag har gått med detta, hostattackerna kommer äntligen mer sällan däremot har jag fått ont i halsen och blivit något hes. Men imorgon satsar jag på att både gymma och paddla.


Högskoleprovet gick för övrigt helt okej. Om jag ska vara helt ärlig så var jag inte alls pigg och somnade till lite under delen med läsning på svenska, annars kändes det OK för att vara första gången. Hela måndagen och tisdagen, eller ja nästan hela, har jag skrivit på projekt arbetet som jag utförde tillsammans med Isak Öhrström och Michaela Jonsson på kanotgymnasiet. Det gick ut på att förändra en persons livsstil och ta fram en metod som ska kunna nå ut till en bred målgrupp. Vi lyckades bra tycker jag och jag blev nöjd med min rapport som jag lämnade in idag.

Nu skulle jag vilja säga att det kommer bli lugnare men tvärtom, när jag är klar med det så är det dags att ta igen allt jag har missat och allt som jag fortfarande har framför mig.


Nästa vecka är det påsklov och som sagt kommer jag spendera hela veckan i Prag med träning och massa massa plugg! Som tur är finns det internet där vi ska bo vilket kommer underlätta för en del studier. Hoppas verkligen att jag kommer finna arbetsro, jag vet ju hur det brukar bli... Sen är det bara att ta tag i verkligheten igen. Den 15e april är vi hemma igen. Jag hoppas också på att jag kan få många bilder tagna i Prag, jag har inte så många på mig med min nya kanot.




"Som du kanske redan vet, jag är oslagbar!"