måndag 11 maj 2009

Min första andraplats

Tävlingen igår gick dåligt. Mitt första k1 åk började ganska bra, jag tog det hyfsat lugnt och försökte köra ett säkert åk för att lära mig banan. Precis efter näst sista porten tappade jag balansen, skar fel med paddeln och gick runt. När jag kom upp igen paddlade jag till sista porten och guppade i mål. Jag var missnöjd men hade inte mycket tid att tänka. En kort stund senare satt jag på vattnet igen men denna gång i en c1:a, alltså en kanadensare. I en slalom c1:a sitter man med sina knän under sig i en mycket plattare och bredare kanot än en k1:a. Man paddlar med en halv paddel precis som i en "vanlig" kanadensare. Jag tränade lite c1 förut när jag bodde hemma i Järfälla fast då på slätvatten. En tävling har jag kört i Falun också för säkert 2-3-4 år sen. Min vana är alltså inte stor. Jag tog mig nätt och jämnt i mål med två missade portar. Jag paddlade helt utan förväntan och var bara glad att jag kommit i mål. Jag fick ingen vila efter det åket heller utan jag sprang upp och körde c2 med Fredrik. Vi tog oss genom banan och var trött båda två, Fredrik körde precis som jag först k1 och sen c1 med kort vila mellan åken.

Mitt andra k1 åk var långsammare trots att jag gjorde en eskimåsväng i första. Jag vet inte riktigt hur det gick till... jag hade mycket bättre tryck i paddeln men tyvärr fick jag en del stopp, jag körde t. ex. rakt över ett par stenar och höll på att missa en port. Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så har jag inte kunnat träna bra och jag börjar verkligen inse nu hur mitt tidigare träningsupplägg inte varit särskilt bra anpassad till tävling. Nu gäller det att tänka om och satsa helhjärtat fram till SM. Mitt andra c1 åk började inte alls bra, jag hade dålig balans och i 7:e porten gick jag runt och ryckte kapellet. Jag simmade. Detta innebar att mitt åk blev diskvalificerat. Det andra c2 åket kändes som att vi bara ville bli av med. Det började blåsa nästan storm just innan vi skulle starta och regnet föll. Vi var trötta båda två och frös. Dessutom skrapade Fredrik upp sitt knä i första åket så motivationen var låg men det kändes roligt ändå och vi hade bättre flyt den här gången.

Tävlingen avslutades med lagåk. Jag körde den här gången lag med Camilla Öhrström, som vann min k1 klass, och Lisa Andersson, tävlar i D18. Båda tävlar för Falun. Det var ett roligt åk, jag körde sist och kunde ta det ganska lugnt ner till slutspurten.

Det var roligt att Camilla var med på tävlingen, trots att jag fick stryk så tycker jag att det bara är positivt. Camilla har under mina tidigare säsonger varit min största konkurrent så det ska bli spännande att se vem som vinner den totala Sverige cupen i år om hon ställer upp i resterande tävlingar. Jag har nu tre vinster och en andra plats, Camilla tog en första plats nu och det som återstår är SM och en SC.

Oavsett förutsättningar inför tävlingen så har jag aldrig känt att banorna som läggs i Falun har passat mig. Jag har aldrig kört riktigt bra där. Det är en fin fors för slalom, tyvärr är det lite mycket slätvatten när det är lite vatten och oftast är det tekniskt svåra banor som läggs. Den här gången var dock banan inte så svår. Aja jag måste lägga det här bakom mig, fast det är ett stort surt äpple att bita i.







"Got my indignation but I'm pure in all my thoughts."