söndag 4 april 2010

Tacen --> Bratislava

Sista passet i banan i Tacen kändes hur bra som helst. Jag körde hela passet vid den första valsen efter fallet. Från början kände jag mig lite osäker på hur jag skulle göra och vad som skulle hända. Dessutom låg det ett antal (ca 4-7) italienare och körde där också vilket gjorde mig lite besvärad och nervös. Efter ett tag struntade jag i det och körde det jag skulle. Jag tog det lite försiktigt och gjorde det lätt för mig först, sen fick jag mer och mer självförtroende så jag började ta för mig mer och gå ner i valsen. Efter drygt en timme då passet började lida mot sitt slut paddlade jag ner hela vägen och tog några portar. Det kändes grymt! Jag hade flyt hela vägen och bara gled på vattenytan. Det kändes jätte tråkigt att åka därifrån just då.

Vilodagen vi hade igår spenderade vi i Ljubljana, Sloveniens huvudstad och sedan i bilen. Vi åkte in efter frukost och var där i två timmar ungefär. Vi gick först omkring lite på en marknad och sen vidare till ett café. Det var lite ruggigt och fuktigt på morgonen men under tiden vi satt och, jag åt glass, tog det lugnt kom solen fram. Efter glassen ville jag gå vidare och titta runt på vad som fanns, såg en cool butik med bl a. solglasögon på vägen till marknaden som jag ville gå in i. Tyvärr var prisklassen helt över min budget. I den sista butiken jag var inne i köpte jag ett par nya vårskor. Vi åkte tillbaka till boendet, packade väskorna, åt lunch och sen till banan för att packa kanoter.

Bilresan från Tacen till Bratislava tog ungefär fem timmar. Vägen såg ungefär likadan ut hela tiden. Berg och kullar runtomkring, lite vattendrag här och var, små byar med varsin kyrka och en väldig massa tunnlar. Vi åkte också igenom Österrike på vägen. Väl framme vid boendet fann vi en riktigt fräsch lägenhet, dock bara med fyra rum/fyra sängar. Vi har två våningar, var på övervåningen finns ett kök och ett typ vardagsrum. Som lösning på problemet sover jag nu på soffan i det stora utrymmet. Vi får se hur det går. Det gick OK att sova natten som var, däremot var det jobbigt på morgonen när de andra kom upp för att äta frukost tidigare än vad jag ville gå upp. Nog om detta.

Klockan 12 idag har vi första träningspasset i banan här. Jag har inte fått någon klar uppfattning om hur det ser ut eftersom att alla andra har olika uppfattning. Skriver mer sen.



- För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.