lördag 18 april 2009

Övriga bilder från Prag


Droppet som jag berättade om att jag tränat i sista passet. På bild: Isak Öhrström


Klubbhuset/hotellet vi bodde i. Mitt och Emmas rum lite längre till vänster och Killarnas rum precis ovanför ingången, den övre fönsterraden.

Början av banan

Slätvattensportar ovanför banan


Utsikt från Fredrik och Tommys rum, på andra sidan vattnet var ett tivoli i full gång.

Bilder från ett träningspass


På väg upp från passet


Surfar lite våg



Biceps ;)


Framåtpaddling framifrån


Kontring i port, uppströmmare

Hemkomst och utvärdering

Resan hem gick relativt snabbt och smidigt. Det var skönt att komma hem till min lilla lägenhet på kanotgymnasiet igen dock var jag tvungen att städa det första jag gjorde. Resten av dagen tog jag det lugnt. Jag vilade även hela torsdagen från träning.

Utvärdering av lägret:
Träningen har varit riktigt bra, vi har haft bra kvalité och fokuserat på både sånt som inte går att träna på hemma och sånt som alltid är bra att träna på. Jag gjorde många framsteg och under lägrets gång blev jag hela tiden säkrare i vattnet och kunde känna att jag alltid hade full kontroll. Det var ju verkligen trist att min axel inte höll helt i alla lägen men det får jag bara fortsätta jobba på, jag hade gärna tränat fler pass i banan. Det var skönt för mig att äntligen komma till Prag och att äntligen träna i en konstgjord bana.

I övrigt så tycker jag att det näst bästa med lägret var vädret. Vi hade solsken i stort sätt alla dagar, förutom två korta regnskurar. Det är en stor skillnad på att paddla när det är kallt och när det är varmt. Mellan passen hände det inte så mycket. Jag tog tag i skolarbetet ibland, vi spelade pingis utomhus, åt lunch så klart men annars höll sig de flesta mest för sig själva. Tråkigt tycker jag, i längden alltså. Boendet fungerade ok, det som var dåligt var att jag och Emma bodde långt ifrån de andra som bodde dörr i dörr med varandra och att vårt rum var litet. Det gick ju bra att bo så under den korta tiden men om vi ska åka bort under en längre tid tycker jag att boendet ska prioriteras högre. Rummet som sagt var litet, det fanns en garderob, ett litet skrivbort, en våningssäng och en enkelsäng. Sängarna var obekväma och kuddarna likaså. Dusch och toalett fanns i omklädningsrummet en liten bit ner i korridoren och köket låg på bottenvåningen. Matlagningen fungerade för det mesta men det blev lite missförstånd och spisen krånglade i slutet. Vi lyckades få ihop ganska varierande maträtter och mestadels blev det bra.

Lägret var helt klart värt att åka på och jag är nöjd med träningen. Jag är glad att Fredrik, Tommy, Isak och Patrik kom ner också. Det är skönt att kunna umgås med flera olika personer eftersom att alla bidrar med olika tankesätt.
Jag känner verkligen att det är det här jag vill göra. Paddla slalom, åka runt till olika banor och träna, åka på stora tävlingar och möta stora (nu menar jag inte fysiskt stora utan bra) kanotister från alla delar av världen. Det är det bästa som finns. Att åka bort och paddla där man inte behöver tänka på allt som man normalt tänker på hemma med skola och allt. Så nu gäller det bara att träna grymt och bli ännu grymmare.



"Without wrong, there'd be no right"