torsdag 27 januari 2011

Friday, I'm inlove

I fredags förra veckan åkte vi ju in till Sydney och gick runt vid Cirkular Quay, där Operahuset ligger. Den otroligt vackra omgivningen var något jag aldrig sett förut. För er som inte vet ligger operahuset precis vid vattnet och Cirkular Quay har en liten hamn för turistbåtar och färjor. När vi gick runt där kände jag mig helt kär i staden. Visst vet jag att hela Sydney inte ser som just där, men allt jag har sett även inne i staden hittills har jag tyckt om. Vi spenderade en kort stund på stranden och efter det gick vi upp på klipporna vid sidan av stranden. Utsikten därifrån var helt otrolig. Det är synd att solen inte alltid går ned där man själv vill. Att se den gå ner över havet från där vi stod kan jag bara tänka mig vara magiskt. Efter en snabb middag begav vi oss hem.

Jag vilade från hård träning hela helgen sen pga. axeln. På måndagen kändes passet i banan bra. Hela veckan har träningen gått mestadels bra. Jag har utvecklats otroligt mycket det senaste året och det är inte förrän nu när jag är här som jag börjar märka det. Det märks mest när det gäller båtkontroll och att ta sig över vågor och valsar. Igår körde vi dubbel- upp i fallet där main wave brukar vara, första gången jag ens försökte göra dubbel- upp där. Mitt första åk gick nästan perfekt! Jag kom över helt torr men blev lite låg i andra uppströmmaren. Andra åket blev lite sämre för jag kom inte riktigt över helt. Tredje åket blev övergången inte helt perfekt men jag kom in riktigt bra till porten, tyvärr kom det en brittisk C1 direkt efter mig så jag kunde inte paddla ut. Det var synd, annars hade det varit mycket bra.

Idag fick vi coaching av Brett Heyl, USA. Han la inte så svåra men utmanande banor. Fokuset på passet var att kunna ta sig över en vals med full kontroll, sen utan att använda paddeln och till slut att paddla på "fel sida" dvs. man lutar höger men sätter i paddeln endast på vänster sida. Det gick väldigt bra för mig och jag lärde mig lite nytt under passet. Nu ska vi snart till gymmet. Senare ikväll ska vi grilla med de vi bor med och kanske några fler för att säga hejdå till Erik som åker hem imorn.



- I don't want to dream. I want to live.